Over mij

Nicole Dijk

Ik kan wel zeggen dat yoga aardig is ingedaald in mijn leven. Ik kan me in ieder geval de tijd niet meer herinneren dat yoga er geen onderdeel was.

Sinds 1994 beoefen ik yoga; het begon met het volgen van lessen hathayoga en daarna lessen zwangerschapsyoga bij beide kinderen (nu 23 en 19 jaar). Voor verdere verdieping volgde ik de docentenopleiding hathayoga bij het Ananda Yoga Centrum te Ellecom die ik in 2010 succesvol afrondde. Sindsdien geef ik met veel plezier les.

Een docentenopleiding zwangerschapsyoga volgde en ook de bijscholing voor DRU-yogadocent die ik afrondde in 2018. En ik moet zeggen dat DRU-yoga, ook wel yoga van het hart genoemd,  mijn hart zeker gestolen heeft.

In de jaren die volgden rondde ik een docentenopleiding Hormoonyoga en Chakrayoga af bij Yoginess.

Inmiddels ben ik ook besmet met het Yinyoga-virus en volgde ik dit jaar de eerste van vier modules van een Yinyoga docentenopleiding…en dat smaakt naar meer, dus; more to come.

Verder volgde ik diverse bijscholingen; Yoga Nidra, Hormoonyoga, TRE, Yoga en de PSOAS.

Naast deze liefde voor yoga ben ik onderdeel van een gezin, heb ik een baan als spreekuurassistente in Ziekenhuis Rijnstate en vind ik het fijn om creatief bezig te zijn met het maken van o.a. meditatiekussens.

Ik werk als ZZP-er voor mijn eigen bedrijfje NIC-ZEN. NIC komt van mijn naam en ZEN is een meditatievorm die uit het boeddhisme is voortgekomen.  En als je NIC-ZEN snel achter elkaar uitspreekt, zeg je eigenlijk niksen. En volgens mij is niksen in onze hectische maatschappij met veel prikkels heel belangrijk om te onthaasten en zo weer meer in contact te komen met jezelf.